Menu

Eräs viimeaikaisimmista jääkiekkouutisista liittyy Joel Armian siirtoon Canadiensin riveihin

Jääkiekko on laji, joka nousee usein uutisotsikoihin. Eräs viimeaikaisimmista lajiin liittyvistä uutisotsikoista on julkaistu 25. heinäkuuta 2018 ja se julistaa Joel Armian siirtyneen pelaamaan Canadiens-joukkueeseen. Joel Armia itse toteaa uutisotsikossa, että hänen henkinen kasvunsa oli seikka, joka johti hänet kohti piste-ennätystä NHL:ssa. Lisäksi Joel Armia toteaa olevansa itselleen liiankin ankara. On aina ilahduttavaa kuulla, kuinka suomalaispelaajat menestyvät maailmalla, joten kerromme tässä artikkelissa Iltalehden uutisen pääsisällön pähkinänkuoressa. Artikkelissa myös Joel Armia itse pääsee ääneen, joten kuulet samalla hän omia ajatuksiaan menneestä ja tulevasta kaudesta! Kenties mielenkiintoisinta antia artikkelissa ovat Armian omat näkemykset niistä asioista, jotka saivat hänet uskomattomaan vireeseen viime kaudella sekä niistä aseista, joilla hän aikoo lähteä kohtaamaan uudet haasteet ensi kaudella.

Siirron taustat

Joel Armian uusi sopimus Montreal Canadiens -joukkueen kanssa on arvoltaan noin 1,5 miljoonaa per kausi. Armia siirtyy uuteen joukkueeseen Winnipeg Jets -joukkueesta, jonka riveissä hän onnistui saamaan viime kauden aikana oman piste-ennätyksensä. Yhteensä hän pelasi kauden aikana 79 ottelua ja sai pisteitä huimat 12+17=29. Kevätkauden pudotuspeliotteluissa, joita hän pelasi kaikkiaan 13 kappaletta, hän onnistui laukomaan 2 maalia.

Mistä Armia kokee saaneensa uskomattoman vireensä?

Armia itse on sitä mieltä, että hänen upea vireensä kumpusi joukkuekavereihin tutustumisesta. Hän kehuu joukkuettaan hyväksi jengiksi, joka pelasi edellistä kautta tasaisemmin. Lisäksi alkujaan porilainen hyökkääjä on sitä mieltä, että hän itse koki henkistä kasvua. Hän kertoo esimerkiksi oppineensa, kuinka huonosti menneen pelin jälkeen pelin pystyy unohtamaan, siten ettei peliä tule ajatelleeksi. Hän kokee olevansa tavallisesti itselleen liiankin ankara ja hänelle on ollut tärkeää oppia olemaan ajattelematta tekemiään virheitä. Eteenpäin meneminen virheiden jälkeen on erityisen tärkeää pelaajana kehittymisessä!

Millaisin asein lahjakas suomalaispelaaja lähtee seuraavalle kaudelle?

Seuraavalla kaudella suomalaispelaaja uskoo pelin nopeutuvan entisestään. Nopeus onkin tärkeä elementti, joka voi siivittää pelaajan menestykseen. Kesällä Armia onkin keskittynyt kehittämään omaa luistelutaitoaan ja nopeuttaan. Hän suhtautuu tulevaan kauteen innolla ja on onnellinen saadessaan olla siinä mukana. Hän kokee uuden joukkueen uutena alkuna urallaan. Erityisen innokkaasti hän odottaa uusien joukkuekavereidensa tapaamista.