Menu

Mitä kuuluu Tuuskissakin vaikuttaneelle Noora Rädylle nyt?

Kerromme tässä artikkelissa, mitä kuuluu Tuuskissakin vaikuttaneelle Noora Rädylle juuri nyt. Rätyä pidetään maailman parhaana naismaalivahtina jääkiekon saralla, eikä syyttä – Noora on ehtinyt jo olla monessa mukana! 17. kesäkuuta 2018 Yle uutisoi, että Noora Räty on tehnyt jatkosopimuksen kiinalaisseuran, Kunlun Red Starin, kanssa, jota otsikossa kuvaillaan jopa kiinalaismahdiksi. Räty pitääkin edelleen kiinni unelmastaan jääkiekkoammattilaisena. Kerromme tässä artikkelissa tiivistetysti Ylen uutisen tärkeimmän annin.

Noora Rädyn jatkosopimuksen taustat

Noora Räty torjui kiinalaisseura Red Starin maalilla jo edellisellä pelikaudella auttaen siivittämään joukkueen toiselle sijalle kanadalaisessa CWHL-liigassa, mikä on loistava suoritus tulokasseuralta! Rädyn lahjakkuus ei jäänyt Kunlun Red Starilta huomaamatta ja hän saikin seuraan jatkosopimuksen.

Seurassa Räty nähdään jopa jääkiekkolähettiläänä, joka voi auttaa kehittämään Kiinan jääkiekkoa. Rädyn kerrotaan tienaavan suurin piirtein samanlaista vuosipalkkaa kuin SM-liigapelaajien. Yhteensä joukkueessa on 6 ulkomaalaisvahvistusta. Toisessa Ylen uutisotsikossa, joka on päivätty 6. tammikuuta 2018, Noora Rädyn kerrotaan johtavan kiinalaisamatöörejä kohti huippua. Rädyn vaikutus kiinalaisseurassa ei siis ole suinkaan jäänyt huomaamatta myöskään kotimaan lehdistössä.

Rädyn haastetta lisää esimerkiksi se, ettei joukkueen kotikaukalo ole harjoituksille aivan optimaalinen ja esimerkiksi jään jäätymisen kanssa on ollut vaikeuksia. Toisinaan hallissa on niin paljon kosteutta, että katosta vuotaa läpi sadevettä. Myös arkirutiinien muodostumattomuus on ollut Rädyn mielestä vaikeutena paikan päällä Kiinassa. Kiinalainen määräyskulttuuri ja käskyttäminen on ollut Rädylle uusi kokemus ja välillä hänestä tuntuu, että kiinalaispelaajia tulee ohjata kädestä pitäen.

Joukkueessa on vaikuttanut toinenkin suomalaispelaaja

Myös Annina Rajahuhta pelasi joukkueessa viime pelikaudella. Hänellä ei kuitenkaan toistaiseksi ole seuran kanssa tehtyä sopimusta, vaikka hän saikin viime kaudella 10 ottelun aikana tehot 3+6. Joukkueessa on vielä täyttämättä yksi ulkomaalaisvahvistukselle varattu paikka, joten nähtäväksi jää, riittävätkö Annina Rajahuhdan näytöt paikan saamiseksi, vai onko Anninalla jo aivan toisenlaiset suunnitelmat ensi kautta silmällä pitäen.

Millaisin asein Red Star lähtee kaudelle 2018-2019?

Kaudella 2018-2019 joukkueen valmennuksesta vastaa Bob Deraney korvaten seuran neuvonantajaksi siirtyvän Digit Murphyn. Valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa elokuussa, joten pian Tuuskissakin vaikuttanut Noora Räty on jälleen uusien haasteiden edessä!