Menu

Mitä Tuuskille kuuluu juuri nyt?

Kerromme tässä artikkelissa, mitä Bewe Tuuski -joukkueelle kuuluu juuri nyt. Tuuski nousi otsikoihin sen entisen valmentajan Simo Mälkiän siirryttyä päävalmentajaksi Kiekko-Vantaan joukkueeseen ja aloittaen työn HIFK:n A-nuorten valmennusryhmän parissa. Juuri nyt Simo Mälkiä pyrkinee noudattamaan seuran iskulausetta, jonka mukaan Kiekko-Vantaa pyritään saamaan pelaaja kerrallaan liigaan. Mutta mitä muuta Bewe Tuuskille kuuluu juuri nyt? Kerromme tässä artikkelissa Bewe Tuuskin kuulumisista.

Mikä on Bewe Tuuski?

Bewe Tuuski perustettiin vuonna 2012 ja sillä on ehtinyt historiansa aikana olla jo useampi nimi. Vuosina 1985-2012 joukkue tunnettiin nimellä TuusKiekko ja vuosina 2010-2012 nimellä Bewe. Joukkue vaikuttaa Tuusulassa ja sen sarjataso on Suomi-sarja, jossa se pelaa maan 3. korkeatasoisimmalla sarjatasolla. Alun perin seura sai alkunsa tuusulalaisen KJT TuusKi -joukkueen ja helsinkiläisen Bewe-joukkueen yhdistyttyä yhdeksi joukkueeksi.

Millaisessa peliasussa Tuuski edustaa?

Tuuskin peliasuna toimii kotiotteluissa sini-puna-valkoinen paita sekä siniset housut. Sukat ovat kotiotteluissa väriltään sini-puna-valkoiset ja kypärä on valkoinen. Kun Bewe Tuuski osallistuu vierasotteluihin, sonnustautuvat pelaajat valko-punaisiin paitoihin sekä samanvärisiin sukkiin.

Ketkä ovat joukkueen tunnetuimpia pelaajia?

Tuuskin joukkueessa on vaikuttanut monia kuuluisia pelaajia. Esimerkiksi Iiro Mäntylä, Juuso Perttilä, Juho Perttilä, Lasse Malo ja Saku Salmela ovat pelanneet joukkueen riveissä Suomi-Sarjassa. Joukkueen kasvatteja ovat myös Eemeli Heikkinen, Teemu Sainomaa, Noora Räty sekä Joel Lehtinen.

Noora räty on siitä erikoinen naispelaaja, että pelikaudella 2016-2017 hänet valittiin edustamaan maalivahdin ominaisuudessa miesten sarjassa Nokian Pyryä. Lisäksi hän on edustanut Kanadan ammattilaissarjassa kiinalaista naisseuraa Kunlun Red Staria pelikaudella 2017-2018. Rädyn uralle mahtuu siis monenlaista ja häntä pidetäänkin maamme parhaiten menestyneenä naismaalivahtina. Räty torjuu vasemmalla hanskalla, ja hän on 165 senttiä pitkä.

Rädyn tilastot ovat vaikuttavat. Ennen pelikautta 2017-2018 hän on nimittäin osallistunut 171 naisten maaotteluun. Mitaleitakin Rädylle on jo kertynyt usean pronssimitalin verran. Pronssia on tullut niin olympialaisista kuin MM-kisoistakin. Olympiamitalit ovat Vancouverin olympialaisista vuodelta 2010 sekä Pyeongchangin olympialaisista vuodelta 2018. MM-kisamitalit ovat Harbin MM-kisoista vuodelta 2008, Hämeenlinnan MM-kisoista vuodelta 2009, Sveitsin MM-kisoista vuodelta 2011 sekä Yhdysvaltojen MM-kisoista vuodelta 2017.