Menu

MTV:n uutisotsikko kertoo NHL:n kiinnostuksesta suomalaispelaajaa kohtaan

MTV uutisoi, että jokerit ovat suomalaisen NHL-huippulupauksen vanavedessä ja uutisjuttu valottaa, että kyse on suomalaispelaaja Kristian Vesalaisesta, joka voitti kevätkaudella Suomen mestaruuden Kärppien riveissä. Tähän artikkeliin on koottu uutisjutun pääkohdat pähkinänkuoressa. Jos siis haluat tietää, mitä Kristian Vesalaiselle kuuluu juuri nyt, jatka lukemista.

Kuka on Kristian Vesalainen?

Kristian Vesalainen on nuori suomalaislupaus jääkiekon saralla. Hän on vasta 19-vuotias, mutta on jo ehtinyt kokea kaukaloissa paljon. Liigassa hän on pelannut HPK-nimisessä seurassa, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole lainkaan seurasopimusta. Sen sijaan NHL:ssa on osoitettu kiinnostusta häntä kohtaan. Vesalainen onkin varattu Winnipeg Jetsiin, mutta hän ei ole vielä allekirjoittanut NHL:n tulokassopimusta kyseisen seuran kanssa. Nyt myös Jokerit on osoittanut olevan kiinnostunut Vesalaisesta.

Millä tavalla Janne Vuorinen, Jokereiden pelaajakoordinaattori, kommentoi tilannetta?

Jokereiden pelaajakoordinaattorina toimiva Janne Vuorinen ei halua kommentoida tilannetta, mutta kertoo sen verran, että Kristian Vesalaisen KHL-oikeudet omaa Pietarin SKA, joka voi halutessaan vaikeuttaa Vesalaisen siirtymistä Jokereihin. Kun SKA jo omistaa pelaajan KHL-oikeudet, voi se halutessaan pitää oikeudet itsellään. Toisaalta se voi myös hieroa oikeuksilla kauppaa. Seura saattaa haluta oikeuksista itselleen joitakin oikeuksia taikka selvää rahaa. Tilannetta voidaan verrata NHL:aan.

Toisaalta Jokerit on tänä vuonna kunnostautunut pelaajamarkkinoilla onnistuen hankkimaan riveihinsä hyökkääjä Geoff Plattin. Jokereiden tilannetta voidaankin pitää tällä hetkellä hyvänä. Viime kaudelta jatkuvuutta on runsaasti, minkä lisäksi joukkueeseen on saatu hankittua uusia hyviä pelaajia. Tämän toivotaan auttavan koko joukkuetta.

Miten Kristian Vesalaisen viime kausi sujui?

Kristian Vesalaisen viime kausi sujui HPK:ssa kivasti. Hän pelasi 44 runkosarjaottelua, joissa hänen tehonsa olivat 19+20=39. Lisäksi hän pelasi myös Kärppien riveissä 5 peliä, joista hänen tehoikseen kertyi 3+1=4. Kevätkauden pudotuspeleissä hänen rooliaan voidaan pitää merkittävänä, ja hän pelasikin 18 pudotuspeliottelua, joissa hänen tehonsa olivat 4+4=8. Tällöin Kärpät onnistui kohoamaan voittajan pallille. Kiireisestä kaudestaan huolimatta Vesalainen ehti mukaan myös Buffalossa pidettyihin nuorten MM-kisoihin, joissa hän pelasi 5 ottelussa tehopistein 2+4. Kristian Vesalaisella on siis takanaan kiireinen, mutta onnistunut kausi, eikä olekaan ihme, että hänestä ollaan kiinnostuneita aina NHL-kaukaloissa asti.