Menu

Arto Laatikaisen uusimmat kuulumiset suomalaisesta jääkiekkoliigasta

Jääkiekkoilija Arto Laatikaisen liigaura osoittaa jatkumisen merkkejä, sillä hänet on varattu HPK:n riveihin ensi kaudeksi. 38-vuotiasta Artoa voidaankin kutsua oikeaksi konkaripakiksi, onhan hänelle ehtinyt kertyä runsaasti pelikokemusta, jota HPK juuri nyt tarvitsee. Kerromme tässä artikkelissa Arto Laatikaisen ensi kauden näkymistä.

Kuka on Arto Laatikainen?

Arto Laatikainen on vuonna 1980, 24.5. syntynyt jääkiekkoilija, jonka pelipaikka on oikean puolustaja. Laatikainen tunnetaan lempinimellä Lada, ja hän pelaa pelinumerolla 47. Pääsarjauransa Laatikainen aloitti vuonna 1998, ja hän on edustanut uransa aikana useampaa seuraa, kuten Bluesia, JYP:ia, TPS:aa ja Kärppiä. Vuonna 1999 hänestä tehtiin 197. NHL-varaus New York Rangersiin. Arto Laatikaista kuvaillaan erityisen kiekolliseksi ja monipuoliseksi puolustajaksi. Laatikaisella on tilillään myös joitakin ennätyksiä, kuten Espoo Blues -joukkueen runkosarjan syöttöennätys, piste-ennätys sekä otteluennätys.

Uusi sopimus HPK:ssa pitkän kokemuksen voimalla

Arto Laatikaisen tie vie HPK:n riveihin, sillä hän solmi seuran kanssa uuden vuoden sopimuksemme. Seurasta kerrotaan, että joukkueen puolustuksessa tarvittiin lisäkokemusta, minkä vuoksi valinta osui kokeneeseen Arto Laatikaiseen. Joukkueesta löytyy tällä hetkellä monta lupaavaa nuorta pakkia, mutta kokemusta joukkueen pakkien keskuudesta puuttuu – tai puuttui ainakin ennen Arto Laatikaisen valintaa. Laatikaista kuvaillaan luotettavaksi pakiksi, joka osaa pelata kahteen suuntaan ja joka pystyy pelaamaan pitkiä peliaikoja urheilullisuutensa ansiosta.

Arto Laatikaisen edellinen kausi Ilveksessä

Edellisellä ja sitä edellisellä kaudella Arto Laatikainen edusti Ilvestä. Laatikainen sanoo kuitenkin olevansa innoissaan mahdollisuudesta edustaa HPK:ta. Hän kertoo, että kutsu joukkueeseen tuntui erittäin hyvältä ja että hän arvostaa, sitä, että pääsee edelleenkin pelaamaan liigaan. Hän toivoo pysyvänsä itsekin nuorena nuorten pelaajien keskellä pelatessaan.

Arto Laatikaisella on takanaan pitkä liigaura

Arto Laatikainen aloitti liigauran 1998-1999. Tuolloin hänen joukkueensa oli Blues. SM-liigassa hänelle on kertynyt otteluita yhteensä 845 kappaletta ja tehoja huimat 74+209=283. Hän itse uskoo, että liigaurasta on hyötyä tulevalla kaudella, jolla hän pelaa nuorten lupaavien pelaajien kanssa samassa joukkueessa. Kokemuksesta on hyvä ammentaa ja tarjota vinkkejä nuorille lupauksille, mutta vinkkien tyrkyttäjäksi kokenut kiekkokaukalon konkari ei suinkaan aio ryhtyä.