Menu

Voiko hyvin tienaavien suomalaiskiekkoilijoiden rahankäyttö lähteä lapasesta?

Moni suomalaiskiekkoilija, kuten Patrik Laine tienaa hyvin kiekkokaukalossa. Patrik Laineen palkka kohoaa miljooniin. Voiko tällaisessa tilanteessa rahankäyttö lähteä niin sanotusti lapasesta? Kyllä varmasti voi, tosin miljoonia tienaavan Patrik Laineen ei tiedetä leveilevän rahoillaan. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka Patrik Laine kuvailee 23. heinäkuuta 2018 julkaistussa uutisjutussa omaa rahankäyttöään.

Patrik Laine ei ainakaan tunnustaudu tuhlariksi

Omien sanojensa mukaan Patrik Laine ei tuhlaa rahojaan, vaikka hänellä olisi mitä tuhlata. Hieman yli vuosi takaperin häneltä kysyttiin Winnipeg Sunin lehdessä hänen kalleinta ostostaan eikä Patrik oikein osannut nimetä mitään erityisen kallista ostosta, vaan sanoi, että ehkä hänen kallein ostoksensa oli ollut talvitakki. Patrik Laine ei vaikuttaisi muuttaneen kulutustottumuksiaan, vaan jatkaa vaatimattomalla linjallaan, todeten itsekin olevansa melko nuuka. Hän epäilee, että hänen läheisiään hänen nuukuutensa saattaa toisinaan hieman ärsyttää.

Paljonko Patrik Laine ansaitsee?

Patrik pelaa NHL:ssa ja NHL on tunnettu kovista liksoistaan. Viimeksi pelatulla kaudella Laineen peruspalkka kohosi 925 000 dollariin. Sen lisäksi tuli kuitenkin bonuksia, joiden siivittämänä palkka kohosi huimaksi eli melkein 3,6 miljoonan dollarin suuruiseksi. Laine itse on sitä mieltä, että hän on jokaisen saamansa dollarin arvoinen ja että hän on joutunut tekemään jokaisen dollarin eteen rutkasti töitä. Laineen palkka ei kuitenkaan varmastikaan jää tähän, vaan seuraavalla kaudella hän saa todennäköisesti lisäksi suuren palkankorotuksen. Tällöin Laineen tulokassopimus nimittäin päättyy. Asiantuntijat ovat arvioineet, että hänen palkkansa saattaa parhaimmillaan kymmenkertaistua, mikä tietäisi Laineelle 9 miljoonan dollarin palkkapussia.

Laineelle raha ei kuitenkaan ole läheskään suurin motivaattori jääkiekkoilijan työssä, vaan hän haluaa koko ajan kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi. Lisäksi hän rakastaa jääkiekkoa ihan tosissaan ja sanoo, että pelaisi sitä ilman palkkaakin. Jalkapallon saralta löytyy toinen toistaan menestyneempiä pelaajia, jotka ylpeilevät lehtien palstoilla upeilla kartanoillaan ja urheiluautoillaan. Samanlaista menoa on toki nähty myös jääkiekkoilijoiden joukossa. Patrik Laine ei kuitenkaan vaikuta kuuluvan tähän joukkoon – hänelle raha ei ole tärkein asia jääkiekon pelaamisessa, vaikka kyllähän se varmasti on myös Patrik Laineelle kiva lisä!